woensdag 27 juni 2012

Smrikva Bowl: "Woensdag gehaktdag"


Laten we met lachende gezichten beginnen: Liam en Frank hebben de grootste lol. Later in het verslag zal blijken waarom. Frank is in elk geval weer blij dat hij vrijwel zonder pijn alles weer lekker mee kan doen.

Vandaag stonden de 1/8 finales in het hoofdtoernooi op het programma. Zowel Julie, Fons als Thijmen konden flink aan de bak tegen hoog geplaatste spelers.
Allereerst Julie die gisteren zo'n meeslepend gevecht had geleverd. Vandaag tegen de Amerikaanse Charlotte Owensby, 6e geplaatst, lukte het helaas niet. Julie moest haar meerdere erkennen in Charlotte en verloor uiteindelijk met 4-1 en 4-0. Jammer, maar ze kan terugkijken op 2 goede overwinningen en met deze supersterke bezetting met toptalent van "all over the world" kun je je geen mindere dag veroorloven. Zeker niet in de derde ronde, waar alleen nog maar heel sterke tegenstanders overblijven.




Julie kan terugkijken op een prima toernooi met als
hoogtepunt de wedstrijd van gisteren

De felicitaties zijn voor
Charlotte uit Amerika
Alle partijen van de Nederlanders in het hoofdtoernooi waren achter elkaar gepland op baan 3. De baan waar gisteren Liam op werd uitgeschakeld en nu Julie dus haar toernooi gestopt ziet.
Het was nu aan Fons om daar verandering in te brengen, maar dat moest dan wel gebeuren tegen de eerste geplaatste Borna Devald uit Kroatië. Fons begon prima en kwam met 2-0 en 40-15 voor, maar door o.a. een dubbele fout lukte het niet om naar 3-0 door te stomen. Door de gamewinst kreeg Borna meer vertrouwen en ging beter spelen. Helaas voor Fons hield zijn tegenstande dat vol en werd het uiteindelijk 4-2 en 4-0 voor de Kroaat.














Fons kan met opgeheven hoofd het toernooi verlaten.
Verliezen van de nummer 1 is geen schande. Zeker niet
als je de kansen in de eerste set bekijkt. Goed gespeeld!


Nu is het aan Thijmen om de nummer 4 geplaatste Goran Zivotic uit Servië op baan 3 te verslaan. Ook Thijmen begon uitstekend en kwam op 2-0 en 40-30 voor. Maar net als bij Fons lukte het niet om door te drukken en ging de tegenstander beter spelen. Met 4-2 en 5-3 verloor Thijmen en veranderde baan 3 in "The Graveyard", zoals op Wimbledon, maar dan in Pula voor de Nederlandse tennissers.














Ook Thijmen kan tevreden zijn, zeker met zijn overwinning in de tweede ronde op tegen de nr. 1 van Noorwegen.
Vandaag goed gespeeld, maar toch net verloren.

Thijmen feliciteert Goran
met de overwinning
Als laatste moest Tess op baan 2 voor haar 1/8 finale van de verliezersronde. Tess speelde tegen Jovana Trickovic uit Servië. Deze baan bracht meer geluk, want Tess won duidelijk met 6-1 en gaat dus morgen de kwartfinale spelen.













Tess verloor in de eerste ronde van het hoofdtoernooi,
maar laat in de verliezersronde zien wat ze kan!


De partij van Tess eindigde om 16.00 uur. Om 8 uur waren de kinderen al aan het trainen. Wat doen ze dan de rest van zo'n dag? Eten, drinken (prima geregeld, kinderen krijgen op vertoon van hun spelerspas alle eten en drinken gratis) en natuurlijk spelen. En dat is misschien wel het mooiste van zo'n toernooi. Deelname van 105 kinderen uit 30 landen van wie de meesten elkaars taal niet begrijpen. Als je dan ziet hoe snel er vriendschappen worden gesloten en de kinderen de hele dag met allerlei nationaliteiten aan het spelen zijn, dan is dat geweldig. Sommigen komen elkaar ook in de partijen aanmoedigen. De sfeer op het toernooi is echt goed. Onderstaande foto's geven daar een beeld van.
Thijmen probeert te scoren bij Liam
Ook Julie en Tess doen gezellig mee

Potje voetbal met Liam, Frank een Zweed en een Serviër.


Julie samen met Sarina uit Noorwegen
Dubbele high-five tussen Uros uit Servië en Frank 
Daarom is de slogan van het toernooi om de Smrikva Bowl ook : "more than tennis". Mede om die reden is er een "funny double tournament". Dat gaat alsvolgt: je gaat dubbelen met 2 ballen tegelijk. De spelers spelen cross een rally met elkaar. Als één van de 2 rally's is gewonnen door team A, dan is vanaf het moment dat de andere rally niet meer cross gespeeld wordt de rally open. Als team A ook deze rally wint, krijgen ze een punt. Als team B de 2e rally wint, krijgt niemand een punt. Het dubbel dat als eerste 11 punten haalt, wint de wedstrijd.

Als je funny doubles doet en je hebt Liam en Frank in een team, dan kun je rustig rekenen op een feestje. Ze mochten aantreden tegen 2 meisjes en wel op baan 3. Die pechbaan veranderde dit keer in een feestbaan, want er werd door Liam en Frank volop lol gemaakt. Dat vond één van de meisjes (de roze) niet echt leuk, want zij was zeer fanatiek, maar het leverde een fantastische sfeer op die zelfs mensen naar deze baan deed komen om te kijken wat hier aan de hand was. Geniet maar even mee, ook al zitten er bij foto's helaas geen geluid...
De 2 ballen zijn in het spel

Julie heeft lol en dat was
goed te horen ook!
Thijmen en Fons lachen
het uit
Er wordt in hekken geklommen om
maar niets te hoeven missen
Een punt wordt door de gangmakers gevierd
met een "belly bump"
De felicitaties voor de jongens

De overwinning wordt dansend gevierd
op de baan alsof er zojuist een
 kampioenschap is gewonnen
Liedjes als "Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!"
en  de kreet "Pula, Pula, Pula Ammehoela!" daveren
over het tennispark! Ook deze dag weten de mensen
dat we er zijn!



















En zo eindigde om 21.00 uur "woensdag gehaktdag" alsnog in een mooi Oranje gekleurd feestje en dat zien we graag. De kinderen hebben een topweek met elkaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten