maandag 25 juni 2012

Smrikva Bowl: Toernooi begonnen, en hoe!


Het is maandag 25 juni en het toernooi gaat eindelijk beginnen. Om 8.30 uur is er een openingsceremonie waarbij de scheidsrechters en alle kinderen worden voorgesteld. De kinderen moeten hun naam noemen en vertellen uit welk land ze komen.
Frank, Liam, Thijmen, Julie, Fons
en Tess voor de openingsceremonie
De scheidsrechters
De deelnemers uit Nederland duurt
het allemaal iets te lang...











De hele ceremonie neemt een half uur in beslag en daarna worden er  nog volop vragen gesteld over het puntensysteem e.d.
De wedstrijden gaan om 2 gewonnen sets van 4 games. Bij een stand van 4-4 volgt een normale tie-break. Bij 1-1 in sets wordt een supertie-break tot de 10 gespeeld. Er wordt normaal gespeeld met voordeel en nadeel. Er wordt gespeeld met de zgn. "groene ballen".

...en dat leidt tot dit soort plaatjes
De loting is geweest en de meisjes spelen vandaag op het hoofdpark en de jongens op een tennispark iets verderop. Dat heeft met het aantal wedstrijden te maken. In het schema van de jongens zijn 52 deelnemers uit 24 landen (waaronder Philipijnen, Thailand, Egypte, Israël, Rusland, Argentinië en de Verenigde Arabische Emiraten!) en de meisjes hebben 53 deelnemers uit 23 landen ( waaronderZuid-Afrika, Japan, Rusland en Amerika).

De lijst van de jongens
De lijst van de meisjes
De jongens spelen de 4e en 5e ronde van de dag, Tess speelt ook de 4e ronde en Julie de 7e ronde.
Helaas heb ik Tess niet zien spelen, omdat ik op het park bij de jongens was. Tess heeft hard geknokt, maar uiteindelijk kwam ze niet door de muur van Ziva Valkner uit Slovenië en ze verloor met 4-1 en 4-1.

Bij de jongens was het opeens spitsuur rond 13.30 uur. Zowel Thijmen, Fons als Frank gingen tegelijk de baan op. Dat was lastig aandacht verdelen, maar uiteindelijk is het goed gegaan. Kijk hieronder maar.
Thijmen en Lav bij de toss
Thijmen was een maatje te groot voor Lav
Na 4-0 en 4-1 kon Thijmen de felicitaties in ontvangst nemen









Fons kiest de kant bij de toss
De "lefty" uit Veldhoven speelde een
prima partij tegen Alexa uit Servië
Fons won met 4-1 en 4-0. Klasse!







Frank en Peter uit Engeland
bij de toss













Geen foto's van de partij van Frank. Daar was de plaats achter het hek niet mooi genoeg voor. Frank speelde goed en kwam met 4-1 en 2-1 voor. Toen viel hij achter bij het hek en op de korte bal die daarop volgde liep hij een blessure aan de voet op. Peter rook alsnog zijn kans en kwam op 2-2, maar Frank knokte door de tranen van pijn heen en sleepte met 4-2 de tweede set uit het vuur.

Hierop moest ik van Tim direct naar het andere park om Frank door de toernooidokter te laten behandelen. Daarom helaas geen foto's van de meest heroïsche partij van de dag:

Liam verloor de eerste set met 2-4 en won vervolgens de tweede met 4-2. Daarop volgde de beslissende supertie-break waarin Liam met 1-5 achter kwam. Liam gaf niet op en knokte zich terug om uiteindelijk met 10-8 de supertie-break te winnen. Hij toonde het Britse vechtershart waar zijn vader vroeger zo bekend om stond.... Fantastisch gedaan. Dus alle jongens zijn door naar de 2e ronde (1/16 finales).

De laatste partij was Julie tegen Melanie Pajas uit Kroatië. Julie liet soms prachtig tennis zien met mooie winners. Ze was duidelijk een maatje te groot voor Melanie en won met 4-0 en 4-1. Julie is een speelster met een prachtige techniek die veel power in haar tennis legt. Onderstaande foto's geven een indruk daarvan.








Na alle mooie resultaten zijn de kinderen nog lekker even gaan zwemmen. Even ontspannen en dan morgen weer vol gas geven. Of dat ook voor pechvogel Frank geldt, is maar de vraag. Hij heeft nog veel pijn in de voorkant van de rechtervoet. Hij heeft in elk geval van de nood een deugd gemaakt en is niet alleen goed verzorgd door de toernooidokter, maar hij heeft het ook gezellig gehad met Tess en Julie. Zo heeft elk nadeel zijn voordeel sprak ooit eens iemand...
Frank baalt van zijn blessure en van
het feit dat hij de partij van Liam niet kan zien.
Toch wordt de pijn een beetje verzacht door...

...gezelschap van zuster Tess
...verzorging door zuster Julie










3 opmerkingen:

  1. Frank, ik hoop dat het weer snel goed gaat met je voet!
    Wat een fantastische ervaring is dit weer! Ik blijf jullie volgen hoor, veel succes!
    (juf) Rianne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Frank, we hopen dat je blessure snel over is en dat je weer
    ongehinderd kunt spelen. Veel succes en we volgen je.
    groetjes Rob en Corrie Eijskoot. (papa en mama vertellen wel wie wij zijn, als je het niet meer weet)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Echt leuk die foto's leon volgends mij hebben de kinderen het mega naar hun zin.echt een leuk iniatief

    BeantwoordenVerwijderen